Æblegløgg

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Sådan en omgang varm gløgg hører sig helt sikkert julen til. Det er så hyggeligt at få til feks æbleskiver eller en nybagt bolle😍

Hjemme ved os er vi ikke så vilde med den traditionelle gløgg. Jeg har i stedet eksperimenteret med de ingredienser vi synes om og som vi synes også hører julen til.🎄

Man kan lave æblegløggen i voksen og børneversion, så hele familien kan hygge om “næsten” den samme drik🤩

Den er lavet på især æblemost og så selvfølgelig på alle julens lækre krydderier.

Voksenudgaven indeholder dog en god mørk rom, Det smager simpelthen så SKØNT!♥️

Fremgangsmåden er sådan, at du laver en gløggbase/smagsgiver, som du kan sagtens kan lave meget af og så have på køl i nogle dage. Denne gløgg base spæder du så bare op med lækre sager som du kan se nedenfor. 

Det lyder måske indviklet, men det er det så absolut ikke😍😍

Til gløggbasen skal du bruge følgende: 

½ l æblemost

5 cm ingefær

3 stænger kanel

5-6 nelliker 

4 stjerneanis

Saft af en appelsin

4 spsk honning

  • Skræl ingefær og skær den i tynde skiver.
  • Hæld æblemosten i en gryde og tilsæt alle krydderier, appelsinsaft og honning.
  • Kog det hele op og skru herefter ned for blusset, så det simrer i 15 min.
  • Tag gryden af blusset. Hvis du ikke skal nyde gløgg i dag, så hæld gløggbasen (incl alle krydderier ) på en flaske eller lign. og sæt den på køl. 

Den færdige gløgg: 

Æbletern af 1 æble

1 ½ liter æblemost

1-2 dl mørk rom

1 appelsin øko

1 dl ribssaft (koncentrat)

  • Skær æblet i små tern, lad bare skrællet sidde på.
  • Hæld gløggbasen gennem en sigte og ned i en stor gryde. 
  • Tilsæt æblemosten og varm den langsomt op.
  • Tilsæt ribssaft og saft af en appelsin.
  • Når gløggen er lige under kogepunktet tilsættes den mørke rom. 
  • Tag gløggen af blusset og fordel de små æbletern i glas eller krus og hæld en passende mængde gløgg i glassene og servér straks med en ske i glasset. 

TIP: Hvis du skal have en alkoholfri version, undlader du naturligvis rom, eller tager lidt fra til dine børn inden du tilsætter rom i gryden.