Æggekage

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Simpel og klassisk æggekage er så lækkert. Vi plejer lave den i en støbejernspande i ovnen, som vi serverer direkte fra. Vældig råt, rustik og ligetil 🙂

Spis retten til frokost eller aftensmad eller den lidt sene brunch. En god ide er også at lave æggekagen i små smurte forme, så har du en portions-anrettet æggekage til familien eller dine gæster.

Til en lille pande (ca. 2 pers) skal du bruge:

4 æg

2 dl mælk

3 tomater

2 spsk Quinoamel (eller hvedemel)

1 tsk bagepulver

Purløg

Salt, peber, paprika eller andet krydderi du synes om.

1 håndfuld bacon i tern.

 

  • Bacon steges på panden og lægges herefter på et stykke køkkenrulle.
  • Æg og mælk blandes.
  • Mel, bagepulver, salt, peber og krydderier tilsættes og blend det hele med en stavblender, så æggeblandingen er uden klumper.
  • Put massen i panden med fedtstoffet fra bacon og fordel noget  af de stegte bacon i panden.
  • Sæt panden i ovnen på 175 g i ca 25-30 min til æggekagen er fast på midten.
  • Tag den ud af ovnen og pynt den med tomater, bacon og purløg.
  • Server den med rugbrød og evt en lækker salat.

 

Velbekomme 🙂