Ærtedip

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Noget der kan pifte ethvert måltid op er denne ærtedip🌱

Vi spiser ofte ærtedippen som snack, når vi har skåret agurker, gulerødder ud, og den er et sikkert hit hver gang😍

Man kan feks også sagtens bruge den som pålæg på et stykke brød eller til at vende i en plain pasta, så endnu engang et multiprodukt her på min blog💪🏻

Jeg er stor fan af tilbehør, som man kan anvende på forskellig vis, det gør madlavning spændende og aldrig kedeligt at beskæftige sig med🤗👍🏻

 

Til en stor skål ærtedip skal du bruge:

600 g ærter ( frisk eller frost )

2 dl yoghurt natural

2 små fed hvidløg

1 stor håndfuld persille

1 håndfuld basilikum

1 citron

Salt/peber

 

  • Ærterne tøes op hvis de er fra frost og lægges i en skål.
  • Hvisløg pilles og presses gennem en hvidløgspresser, tilsættes i skålen.
  • Persille og basilikum plukkes.
  • Det hele blendes og smages til med citronsaft, salt, peber.
  • Server ærtedippen i en skål som tilbehør til det du ønsker.

 

Ønsker du ærtedippen mere lind, tilsætter du blot mere yoghurt.

Ærtedippen kan sagtens holde sig i køleskabet, så lav den bare dagen før du skal bruge den og rør den igennem inden servering.

 

Ha en rigtig dejlig dag🌸☀