Appelsinkage

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

En til kaffen😁😁 Cøliaki eller ej, den her kage er virkelig, virkelig god 😀

Den er svampet og super frisk og kan shines op og ned som du ønsker. Top den evt med en lækker vanijlecreme eller friske bær, så har du en stor “de luxe” udgave 😁😁

Eller gør som os; vi bagte den på en torsdag, fordi Lærke fik besøg af nogle klassekammerater. Børnene spiste den med stor velbehag. Den er uden fedtstof og jeg har anvendt sukrin i opskriften, men skift det blot ud med rørsukker, hvis du ønsker det.

Noget jeg også anvender i rigtig meget af vores madlavning er fiber HUSK (bageversionen) og det er naturligvis også tilført heri😊

Du skal bruge:

150 g mandler

100 g hasselnødder

5 æg

225 g sukrin (sukker)

2 appelsiner (øko)

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljepulver

2 spsk fiberHUSK

 

  • Blend mandler og nødder til fint mel.
  • Pisk æg og sukker til en hvid og skummende
  • Bland mandelmel, nøddemel, bagepulver, vaniljepulver, skal af en appelsin og fiberhusk i en skål.
  • Tilsæt de tørre ingredienser i skålen med æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt.
  • Pres saften ud af de to appelsiner og vend det i dejen
  • Lad dejen stå på bordet i 5 min så fiberHUSK kan nå at udvikle sig inden bagning.
  • Fordel dejen i en smurt form og bag den ved 175 g i ca 30 min.
  • Inden du tager den ud kan du trykke let på den, og er den fast og svampet, er den færdigbagt.
  • Når kagen er kølet helt af, kan du pynte den med hvad du ønsker.

 

Rigtig god fornøjelse 🙂