Blomkålssalat

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Blomkålsris på frost er altså noget, som er fantastisk at have i fryseren. De kan bruges til rigtig mange ting, bl.a. denne salat.

Blomkålssalaten er super frisk og jeg synes den passer til stort set alle kødretter. Udover det er den utrolig nem at lave. Det tog mig max. 10 min at lave den, så jeg kan kun anbefale dig at afprøve den 🙂

Blomkålsris kan du købe på frost i Rema, men hvis du ønsker at rive din egen, er det jo også helt perfekt.

Dressingen, som salaten er vendt i, er en  persillecreme. Opskriften er nedenfor. Ydermere har jeg vendt salaten med min salattopping. Den kommer frem, hvis du søger på den i søgefeltet øverst oppe.

Til retten skal du bruge: (6 pers)

Blomkålssalat:

350 g blomkålsris (en pose)

1 syrligt æble

1 radise som pynt

Salattopping (se tidligere opskrift)

 

Persillecreme:

4 spsk græsk yoghurt

2 tsk rødvinsbalsamico

1 fed hvidløg

1 håndfuld hk persille

Citronsaft af en 1 citron

salt/peber

 

 

  • Blomkålsrisene tøes op og ellers rives 1 frisk blomkål på et rivejern
  • Æblet skæres i mundrette stykker og vendes i blomkålsrisen. Jeg har ikke skrællet æblet, idet man så stadig får alle de gode vitaminer med derfra.
  • Citronsaft af 1 citron presses udover risene og æblerne.
  • Persillecremen laves og vendes i blomkålssalaten.
  • Blomkålssalaten lægges på et fad og pyntes af med salattopping og skiver af en radise

 

TIP: Du kan evt udskifte persillecremen med en pesto og vende blomkålssalaten heri. Ønsker du en anden topping og pynt, er det kun din fantasi, der sætter grænsen. Brug evt. frisk mynte 🙂

 

God fornøjelse og ha en skøn sommerdag 🙂