Burgerboller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

 

Til de travle dage, er det skønt stadigvæk lige at kan diske op med noget sundt og lækkert😁

De her burgerboller kan du lave en ordentlig stak i weekenden og fryse ned. Eller endnu bedre; nyde dem friskbagte😋 Fyld dem godt op en lækker sammenrørt salat, grønt og knas og server dem med gnavegrønt.

De er også lækre til madpakken som supplement til de dage, man lige trænger til noget andet end rugbrød🤩

Du skal bruge:

3 dl vand

25 g gær

1 tsk salt

1 tsk honning

2 spsk olie

2 dl A38

1 dl hørfrø

200 g grahamsmel

ca. 4-500 g hvedemel

  • Lun vandet til lillefingervarm temp. Og opløs gæren heri. 
  • Tilsæt honning, hørfrø, salt, olie, A38, og grahamsmel og rør godt rundt (evt på røremaskine)
  • Til sæt hvedemel lidt efter lidt og tilsæt indtil dejen er smidig og glat.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted.
  • Form ca. 10-12 boller og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  • Du kan evt pensel dem med æg eller mælk og pynte af med sesam.
  • Bag bollerne i ca. 15  min ved 200 g.