Burgerboller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Hjemmelavet burger er bare det bedste 🙂 Vores børn elsker det i hvert fald og siden jeg lavede burgerboller for første gang, er det sjældent vi køber dem i supermarkedet mere. De her er vild luftige og så er det endda en meget nem opskrift 🙂

Jeg har lavet en variant uden kerner eller frø, men det kan man sagtens tilføje. Man kan også udskifte durum-melet med noget groft.

 

Til ca 12 stk skal du bruge:

3 dl mælk

15 g gær

2 spsk olivenolie

1 æg

1 spsk sukrin eller sukker

100 g durummel

Ca 300 g hvedemel

1 tsk salt


Mælken lunes til den er lillefingervarm og gæret smuldres heri. Rør godt rundt. Æg, olie, sukrin/sukker, salt og durummel tilsættes. Hvedemelet tilsættes til dejen er smidig og glat. Det er en god ide at ælte dejen rigtig godt igennem, ca. 10 min på røremaskine.

Dejen skal nu hvile i 1 time.

Herefter formes ca 12 burgerboller på en bageplade og efterhæver 15 min. Pensles med æg og pyntes med sesam eller andet.

Bagetid: 200 grader, ca 12 min. Hold øje, så de ikke bliver for mørke.