Chili con carne

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Det ser ud som om temperaturen er faldende, hvilket selvfølgelig også er fair nok i og med at det november🤩

På de her kolde dage er det ekstra herlig at servere og især spise en mega lækker chili con carne. På en eller anden måde er det bare en rigtig efterårsret😍

Min opskrift er meget familievenlig, ikke for stærk, men samtidig med virkelig god smag😍

Servér den med ris, creme fraiche og nachos og et lille tip er, at lave rigelig af den, så har du til næste dag😁 Efter min mening blir den kun bedre af at stå et døgn, så den kan sætte sig😋

Vi er ikke så vild med mange bønner i chili con carne, så vi putter kun 1 ds i, men man kan sagtens tilføje 2 af slagsen😜

Du skal bruge:

1 kg hk oksekød

3 små løg

4 fed hvidløg

1 rød chili

1-2 ds kidneybønner

2 ds hakket tomater

2 tsk spidskommen

1 tsk kanel

2 tsk paprika

2 dl okseboullion

40 g mørk chokolade ( 70% )

Salt/peber

  • Put lidt olie på panden eller i gryden og tilsæt paprika, kanel og spidskommen.
  • Hak løg, chili og hvidløg fint og tilsæt det.
  • Tilsæt hakket oksekød og lad det brune af.
  • Tilsæt hk tomater, kidneybønner og okseboullion og lad det hele koge imens du rører godt i gryden.
  • Tilsæt chokolade
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad det småsimre så længe du orker. Jo længere tid jo bedre.
  • Servér med ris, nachos og creme fraiche.

😋😍😜