Chokoladeboller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Igen en “sødt med balance” opskrift på de mest lækre chokoladestykker. Er godt tip til de her, er at hakke chokoladen groft så du får store og dejlige stykker chokolade i munden😊

De er lavet med kun 2 spsk fedtstof og ikke ret meget sukker. Jeg har som sædvanlig anvendt sukrin😀

I det hele taget vil jeg sige, at du skal rette opskriften til, som du har til i dit køkken. Mit bud er som sagt en sundere variant end almindelige chokoladeboller, som er fyldt med smør og sukker👍🏻

Forleden var jeg i Matas i Skive og de forhandler rent faktisk Sukrin og FiberHUSK. Det er to meget gode investeringer til køkkenet👍🏻 Og noget der virkelig kan løfte din sundhed på en enkel og let måde😁

Husk at chokoladen skal være fyldt med god kakao og gerne over 70%🍫

 

Til ca 15 boller skal du bruge:

300 g mælk

1 pose tørgær ( 11 g )

30 g fiberHUSK

50 g havregryn

1 æg

2 spsk kokosolie

300-325 g speltmel

100 g mørk chokolade

 

  • Lun mælken og tilsæt tørgær, rør det godt rundt.
  • Tilsæt fiberHUSK lag lad det stå 3-4 min.
  • Tilsæt havregryn, rør rundt og lad det trække 3-4 min.
  • Hak chokoladen og vende det deri.
  • Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser og kør dejen på røremaskine eller ælt den godt.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted
  • Ælt dejen igennem og form 15 boller og sæt dem tæt på en bageplade.
  • Lad bollerne hæve i 30 min.
  • Bag bollerne i ovnen i 3 min ved 225 grader.
  • Sænk herefter temperaturen til 200 grader og bag dem i ca 8-10 min. Du kan banke dem under bunden. Er de hule når du banker derunder, er de færdige
  • Afkøl dem på en bagerist.

Gem dem et godt sted, idet de ellers er hurtig væk🤩

Tip: Du kan udskifte chokolade med revet gulerødder, hakkede valnødder, blåbær eller lign.

God fornøjelse😍