Det magiske øjeblik

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Det magiske tidspunkt🙏🏻


Lige om lidt. Faktisk om få timer ringer det ind til sommerferie. Endnu et år er gået og endnu engang siger de fleste: hvor blev tiden af. Men tiden er lige her. Det er skønt at kan sige, at lige om lidt har vi ferie🙏🏻


Det er svært at beskrive følelsen. Man er både træt og alligevel så frisk og klar på at stemple ud. 


Der er noget helt magisk og stemningsfuldt over den sidste arbejdsdag inden en sommerferie. Vi siger “Vi ses og på gensyn om laaaang tid”. Sommerferien er her, lige nu, lige her! 


Det er nu det er tilladt at smide vækkeuret langt væk og sætte tasken nederst i skabet. Det er nu det er tilladt at gå rundt i nattøj hele dagen eller endda gå i seng igen efter at ha spist morgenmad. Sådan er ferie nemlig; helt sin egen og helt med sin egen tid. 

Tiden må nemlig gerne stå stille i en ferie. Ferier er nemlig til for at vi kan koble af, nyde og være sammen om lige det vi har lyst til. 


Sommerferien er også tiden til at få sorte tæer, spise is, spille traditionsrige feriespil, tegne med kridt, drømme sig væk i en bog man læser af lyst. Man får ro på og mærker sig selv på en helt anden måde end når hverdagen kører på fuld tryk. 


I det hele taget er nærværet det, der bærer de minderige ferier. Nærvær, fællesskab og åbne sanser giver nemlig den største ro. 
Nærvær vokser, når der er tid nok til det. Derfor er det en god idé at sætte uret på ferietid. Vær tilstede i de ting du foretager dig. Det kan feks være den morgen du lister udenfor for at drikke din morgenkaffe, mens du hører fuglene synge. Øv dig i at lytte efter fuglene og deres særlige sang og kvidren. Hvis du har børn som vi har hjemme ved os, så prøv at nyd din nydelse over at se dem lege sammen. I det hele taget, så øv dig i bevidst at sætte alle sanser i spil. 


Det kan være svært at finde roen på dag 1 i en ferie, men fortvivl ikke. Roen skal nok indfinde sig ligeså stille. Hvis du selvfølgelig giver den plads til at udfolde sig. Spørg dig selv, hvad du har brug for i din sommerferie. 

Hvad skal der til før den bliver som du ønsker. Er det en tur sydpå? Er det camping? Er det telt i baghaven? Eller er det måske genkendeligheden i det samme sommerhus?

Ligegyldig hvordan du tilbringer din sommerferie i år, så er det med mit ønske til dig om, at din tiden indimellem bliver helt væk sammen med dem du holder allermest af. At jeres nærvær blomstrer og sætter alle sanser i spil. At I får skabt nogle mindeværdig og kærlig stunder sammen. At nydelsen tager fuldstændig over. 


Med al mulig kærlighed ønsker jeg dig og din familie den bedste sommerferie❤️