Falafel

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Oprindelig er falafler fra Egypten, hvor den senere bredte sig til hele Mellemøsten og nu findes den såmænd også i en sund udgave i Årbjerg😁 Klar til udbredelse til dig😉

Normalt indeholder falafler meget olie som den bliver stegt i. Jeg har i stedet eksperimenteret med at pensle dem med olie, hvorefter de tilberedes i ovnen, og med stor succes. De bliver sprøde og utrolig velsmagende.

Spis dem som en hurtig snack, til en god salat eller i pitabrød.

Falafler er naturligvis 100% vegansk, så er du fan er det, kan de her også meget varmt anbefales.

Falafler kan sagtens fryses, så lav bare en ordentlig stak😀

Jeg har fravalgt koriander i min opskrift, og i stedet brugt røget paprika og oregano. Men det kan du sagtens udskifte, hvis du ønsker at tilføre falaflerne koriander.

 

Du skal bruge: ( ca 20 stk )

2 ds kikærter

2 æg

1 stor håndfuld persille

2 tsk røget paprika

2 tsk oregano

5-6 spsk quinoa mel ( eller hvedemel )

2 fed hvidløg

1 rødløg

1 tsk salt

Friskkværnet peber

 

  • Persillen skylles og hakkes fint.
  • Kikærter drænes for vand og skylles.
  • Hvidløg og løg pilles og hakkes i mindre stykker.
  • Blend alle ingredienser undtagen mel.
  • Rør nu mel i lidt af gangen så du får den rette konsistens. De må ikke være for bløde!
  • Form nu til små kugler som du sætter på en bageplade.
  • Pensl dem med lidt olivenolie.
  • Sæt dem i ovnen på 200 grader i ca 15 min. ( de skal være sprøde og gyldne )

 

Nyd dem også i madpakken, de er nemlig også skønne når de er kolde😀