Fastelavnsboller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Endnu en af de fantastiske traditioner er over os, nemlig fastelavn😁 Og til fastelavn hører som sagt en god gammeldags fastelavnsbolle til, og aller helst med en lækker snasket borgmestermasse. Sådan kan vi allerbedst li dem, så dem laver vi altid til fastelavn og de bringer glæde og lykke hver gang.

De er bestemt ikke af den sunde slags, men når det nu skal være, så får den fuld gas med de her. Alternativt kan man lave dem mindre end min udskæring. Det er jo en smagssag😍

Dej:

50 g gær

2,5 dl mælk

2 æg

1 spsk sukker 

1 tsk salt

125 g smør

1 tsk kardemomme

500-600 g hvedemel 

1 æg til at pensle med

Masse: 

200 g marcipan 

200 g sukker 

75 g blødt smør


Borgmestermasse:Rør marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smør ælt det godt sammen. 


Dej:

  • Lun mælken og smuldr gær heri. 
  • Smør smeltes og køles ned og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser undtagen hvedemel.
  • Brug evt en røremaskine med dejkrog.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen og stop når dejen er glat og slipper skålen. 
  • Lad dejen hæve tildækket i 40 min. 
    Rullen dejen ud i en stor firkant og skær firkanter ( ca 10 * 10 cm ) 
  • Læg en klat borgmestermasse og et stykke mørk chokolade på hver firkant.
    Saml firkanten så den holder tæt. 
  • Lad nu fastelavnsbollerne efterhæve i 20 min. 
  • Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen ved 200 g i ca 10-12 min til de er gyldne. 
  • Lad dem køle af og rør glasur op og top dem. Pynt evt af lidt krymmel. 

God fornøjelse😍😍