Ferie med på job

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Ferie og især den lange sommerferie er noget vi herhjemme ser helt vild frem til♥️

Det gør vi, fordi vi bare har tiden til, at tiden bare får lov at gå🙏🏻

Der er ingen deadline, ingenting man skal nå. Det er kun et spørgsmål om at komme helt derned i gear, hvor alt bare flyder og man kan gøre hvad man vil🙌🏻

Men hvad er modsætningen så for langt de fleste af os danskere?

Modsætningen til ferie er hverdagslivet. Et kvalitetsfyldt hverdagsliv, hvor alt går sin gang.

Vi står op, gør os klar, får børnene klar, ud af døren, på job, får fri og henter børn, lave aftensmad, det sparsomme fritidsliv skal plejes, klargøring til næste dag og så i seng.

Næste dag går sådan ca den samme gang, omend måske i en mere fortravlet udgave, fordi man liiige skal nå at løbe den planlagte 5 km tur eller i fitnesscenteret, for at få den vigtige og fantastiske motion, som vi også har brug for.

Hvis man studerer nyhedssiderne indimellem, så er ordet stress nævnt rigtig mange gange.

Der har aldrig været så mange med stress som nu.

Mindfulness kurser lever højt på, at få folk ned i gear og intet ondt ord om mindfulness, idet jeg selv er vild fan af det.

Men i mit stille ferie-sind, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvorfor kontrasten er så stor mellem hverdag og ferie.

Og skal den være så stor?

Kunne det ikke være fedt, hvis vi alle kunne lære at “holde lidt ferie”, mens hverdagen ruller derud ad? Og hvordan griber vi lige det an midt i dead-lines, ydre pres og måske også et indre pres?

Jeg er sikker på man skal øve sig. Udvælge et fokus af gangen og så gå efter det.

Et eksempel fra mig selv: Jeg er blevet bevidst om, at jeg faktisk går dobb så langsomt i mine ferier, som når jeg er på arbejde. Et fokus kunne være at blive bevidst om at sænke farten på arbejde efter ferien😁 Jeg helt sikker, at vi alle nok skal nå det hele, selvom vi lige tager 10 sekunder mere, når vi skal fra a-b.

Måske sidder du med et mega godt fokus for dig, som du vil være nysgerrig på, for at få lidt mere ferie ind i din hverdag🙏🏻

Det kunne være fedt, hvis vi kunne give hinanden nogle gode fif til tage “ferie med på job” efter sommerferien. Det kunne da være genial nytænkning i en travl hverdag, som vi alle kunne ha virkelig meget glæde af😍

Til dig der knokler med hverdagsgøremål idag; prøv at sænk farten fra a-b🙏🏻 og til dig, der kan gå rundt i nattøj hele dagen og suger ferielivet ind, nyd det helt vild😉

Ha en dejlig dag♥️