Fuldkornsboller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Jeg er så meget fan af nybagte boller😍😍

Efter min mening er det altid svært at finde en opskrift, hvor bollerne holder sig frisk længe, men jeg synes de her boller holder sig lækre længe og ellers plejer vi at varme dem ganske få minutter i ovnen, så er de som de lækreste nybagte boller😜😜

Til ca 20 boller skal du bruge:

50 g gær

4 dl vand

1 spsk sukker

1 tsk salt

3 spsk olie

3 spsk yoghurt natural

200 g fuldkornshvedemel

Ca 600-650 g hvedemel

  • Lun vandet og smuldr gæren heri. Pisk til gæren er opløst.
  • Tilsæt alle ingredienser undtagen hvedemel og rør det godt rundt, evt i røremaskinen med dejkrogen.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og stop når dejen er glat og smidig.
  • Ælt dejen godt på røremaskinen.
  • Lad dejen hæve i 40 min
  • Form 20 boller og sæt dem lidt tæt på en bageplade.
  • Lad dem efterhæve i 40 min.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, pynt af med sesam eller birkes.
  • Bag dem i ovnen ved 200 g i ca 10-12 min.

Velbekomme😊😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *