Fuldkornsflütes

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Hjemmelavet flütes er så lækker tilbehør til salater, tapas eller en skøn omgang suppe. Denne fuldkornsflütes er utrolig nem at bikse sammen. Jeg har toppet den med olie og flagesalt, men du kan sagtens toppe den med andre krydderier du synes om😍

Træk evt i dejen, så den bliver flad og pensl med olie og krydderier. På denne måde har du pludselig et stort foccasia-brød😋

Til 1 flütes til 4-5 personer skal du bruge:

25 g gær

1,5 mælk

1 tsk salt

2 spsk olie

1 dl fuldkornshvedemel

Ca 3 dl hvedemel

Lidt flagesalt og olie til pensling

  • Tænd ovnen på 200 grader og sæt et ildfast fad med vand i bunden af ovnen.
  • Lun mælken og køl den af til den er lillefingervarm.
  • Smuldr gæren heri.
  • Tilsæt olie, salt og fuldkornshvedemel.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt.
  • Lad dejen hæve et lunt sted med et klæde over i 30 min.
  • Del dejen i 3 og rul dem let ud til 3 tykke pølser.
  • Flet dejen og fold begge ender ind under sig selv.
  • Lad dejen efterhæve i 20 min
  • Pensl med olie og drys med salt
  • Bag den i ovnen i ca 10-15 min til det er gyldent.
  • Afkøl brødet på en rist og servér det til en god salat, suppe eller en omgang tapas😜

Velbekomme😍