Græske frikadeller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Vi var på et tidspunkt på Kreta, da Lærke var lille og Laura ikke så gammel. Egentlig en afbudsrejse fra Primo Tours😁

Det var den mest fantastiske ferie, hvor der blev tid til afslapning og ren nydelse. Men også fordi Grækenland har noget særligt over sig var det så skønt. Sydens sol er selvfølgelig også i top dernede, men jeg synes også maden har noget virkelig lækkert over sig♥️

De traditionelle græske retter har vi med velbehag taget til os herhjemme i Danmark; tzatziki, diverse salater og også mine græske frikadeller, som du får opskriften på nedenfor🍴

De her græske frikadeller fik vi faktisk på Kreta det år, og kokken, der var på stedet, gav et særligt til fif til at få dem så gode😋

Du kan servere dem sammen med salater, min tzatziki, lækkert flutes og lign. Vi ynder også at tage dem med i madpakken😍

 

Til en god stor portion skal du bruge:

1 kg hakket oksekød

100 g feta

3-4 fed hvidløg

2 æg

1 håndfuld bredbladet persille

1 håndfuld kruspersille

Salt, peber

 

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Oksekødet puttes i en stor skål
  • Tilsæt æg
  • Pil hvidløg og pres det gennem en hvidløgspresser.
  • Hak persille fint og tilsæt
  • Feta skæres i små stykker og tilsættes
  • Krydr med salt og peber
  • Bland nu det hele godt sammen til en lind fars.
  • Put lidt olie på en pande
  • Form små frikadeller og giv dem stegeskorpe på hver side.
  • Kom frikadellerne i et fad og steg dem færdig i ovnen i ca 10 min

God fornøjelse🤗