Guacamole

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Endnu en lækker sag vi fik til Lauras fødselsdagsfest 🙂 Pigerne fik hjemmelavet burger og nachos og til det denne guacamole, som de spiste rub og stub af 🙂

Den er nem og kræver ikke ret meget. Man kan spice den op med chili eller cayennepeber, men det bryder vi os ikke om, derfor ser vores variant ud som du kan se nedenfor.

Vi kan godt li, at den har lidt bid, derfor moser jeg den med en gaffel 🙂

 

Du skal bruge (4 pers):

2 avocado (modne)

1 lille skalotteløg ( vi har også lavet den med succes med rødløg, brug da ca. 1/4)

1 fed hvidløg

½ citron, deraf saft og skal (øko)

2-3  spsk cremefraiche (9%)

Salt, peber

 

Mos avocadoen med en gaffel (eller blender). Hak løg meget fint og tilsæt den. Hvidløget presses igennem en hvidløgspresser og tilsættes ligeså. Citronskal, saft og cremefraiche vendes i blandes og det hele smages til med salt og peber og evt mere citron.

Top den med lidt ristet sesam eller ristet solsikkekerner.

 

TIP: Guacamolen er også velegnet som dip til grønsager i stave eller i pitabrød som dressing.

 

God fornøjelse 😀