Hvad skal vi idag?

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Hvad skal vi lave idag? Skal vi ikke lave noget idag? 


Sådan starter vores sommerferier altid. I vores familie er det altid sådan, at os piger får ferie først og så støder Jesper til lidt senere. 


Det betyder også at jeg er alene med pigerne i starten af ferien, og der er altid et fast mønster som viser sig hvert år. 


De første dage i sommerferien skal vi nemlig alle lige falde ned. Hverdagens gøren og laden får et break, idet skoletasken er smidt i skabet, gymnastikken holder pause, madpakkerne er ikke en pligt.

Tilbage sidder man så og skal starte en længere periode op, hvor man kan gøre hvad man vil. 


Det er her den første uge af vores ferie ofte har det samme mønster. Jeg mærker nemlig her, at behovet for at pigerne synes der skal ske diverse ting er størst. Behovet for, at der skal tempo på dagen mangler et eller andet sted. 


Svaret på min indledning i dette indlæg er nemlig: Nu ser vi hvad vi har lyst til idag. Måske på legepladsen eller cykle en tur? 

For mig er det utrolig vigtigt, at børn mærker det at komme ned i gear. De må gerne mærke, at der i en ferie ikke skal ske noget hele tiden.

Ferie er nemlig også tid til bare at slappe af og falde i svime over en tilfældig vandpytte, bænkebider eller noget helt 3. 

Da ferien meldte sin ankomst skrev jeg  et indlæg om det magiske ved når klokken ringede til ferie. Magien vil jeg gerne bringe frem her også. Der er nemlig også noget magisk i at man ingen planer har. Noget mange børn mærker for lidt. Men som de har meget brug for også st mærke. 


Vi voksne er nok blevet lidt for gode til, at der skal ske noget hele tiden i både hverdage, weekender og ferier. Og det spejler børnene sig i. Men med aktiviteter hele tiden, får man aldrig et break, hvor man kommer ned i gear.

Ved konstante aktiviteter flytter man nemlig den vante tidsramme og deadlines hen i ferierne. Det er sundt og mega vigtigt for os alle at mærke det lave gear ferierne kan give os, hvis vi giver os selv lov. 


Selvfølgelig skal ferier adskille sig og være særlige. Men lad rammen om aktiviteterne være gode brede, så man får hele oplevelsen med og ha ikke for travlt med at suse videre til næste oplevelse. 


Idag har vi en tidsramme, idet min far har fødselsdag og har inviteret til kaffe. Vi skal også hente Laura, der har været på sommerferie med sin far. I morgen har vi ingen planer. Nu ser vi hvad vi finder på🙏🏻


God dag til dig❤️