Kartoffel/porre suppe

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Vi er simpelthen vilde med suppe på de her kolde vinterdage. Der er bare noget over at sidde og spise en cremet sag som denne kartoffel/porre suppe.

Vi får den i mange sammenhænge, bl.a. med bacon på toppen, rugbrødschips eller som denne, nemlig med forårsløg på toppen. 

Den er super nem at lave, så det er bare med at komme i sving 🙂

Lav evt rigelig af den, så har du til flere dage og kan blot spæde den lidt op med boullion de følgende dage. 

Til 8 personer skal du bruge følgende:

2 kg kartofler

3 porrer

2 løg

3 fed hvidløg 

12 dl grønsags boullion

1 dl fløde

Salt/peber/chili

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  • Skyl porrer, rens dem og skær dem i strimler.
  • Skræl løg og hvidløg og hak det.
  • Kom olie i en stor gryde og svits, kartofler, løg, hvidløg og porrer.
  • Kom grønsagsboullion i gryden og lad det kog op.
  • Lad det hele småkoge med låg i ca 20 min eller til at at kartoflerne er møre.
  • Tag gryden af blusset og blend det hele til en lind og glat suppe.
  • Tilsæt fløde, salt, peber og chili – SMAG til!
  • Lad suppen simre videre i 5-10 min.
  • Servér med sprødt bacon, forårsløg, rugbrødscrumle eller lign.

Velbekomme