kartoffelsalat

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Det er snart forår og sommer og for hulan vi trænger til det. Sidste sommer startede faktisk sidste år allerede i april, så tænker det er oplagt, at 2019 sommeren også snart melder sin ankomst😁

Jeg har lavet en virkelig lækker kartoffelsalat, som både gør sig godt til grillmaden, men også som almindelig tilbehør til en kødret eller en kødfri tærte🤗

Til ca 6 personer skal du bruge:

1,5 kg små øko kartofler

1 bdt grønne asparges

1 avocado

1/2 agurk

1 bk jordbær

1 hf basilikumblade

Dressing:

4 spsk olivenolie

2 spsk æblecidereddike

1,5 spsk acaciehonning

1 tsk Dijonsennep

Salt/peber

  • Kog kartoflerne møre og lad dem køle af. Skær dem i mindre stykker.
  • Knæk dine asparges og bring en gryde i kog med lidt salt. Kog dem heri i 1 min. Lad dem køle af.
  • Flæk den halve agurk og skrab kødet af med en ske. Skær agurken i små stykker.
  • Halvér avocadoen og fjern stenen. Tag kødet ud med en ske og skær det i små stykker.
  • Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte.
  • Hak basilikum fint.
  • Bland dressingen og smag til, evt med lidt mere honning.
  • Bland alle ingredienser sammen og hæld dressingen over.
  • Sæt kartoffelsalaten på køl 1 time.
  • Anret den på et fad eller i en skål.

Velbekomme🤗