Koldskål

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Koldskål med kammerjunker er indbegrebet af sommer, sol og varme, og det er FANTASTISK 😀

……Og når det er hjemmelavet er det ofte et kæmpe plus oveni hatten. Jeg har lavet min version af koldskål på rød grape, hvilket jeg syns du skal prøve.

Karen Wolf får konkurrence med denne version. Jeg har eksperimenteret med kokosolie, og jeg må sige, at den gør sig godt. Den er sprød og knaser som en kammerjunke skal, og er vild nem at lave 🙂 Jeg har som jeg oftest gør, anvendt sukrin heri, men almindelig sukker er jo også en mulighed.

Her er opskrift på både kammerjunker og koldskål 🙂

 

Kammerjunker:

Du skal bruge:

50 g kokosolie

250 g hvedemel (Finax kage hvedemel)

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

1 æg

½ dl mælk

100 g sukrin eller sukker

 

  • Olie, æg, mælk, sukker piskes til en jævn masse.
  • De tørre ingredienser sigtes herefter ned i massen og køres på røremaskinen. (jeg samlede den så til slut med hænderne)
  • Dejen rulles i en pølse og pakkes ind i film og sættes på køl en times tid, så den sætter sig
  • Herefter tages den ud og skæres i skiver som du sætter på en bageplade med bagepapir.
  • De bages først i 10 min ved 175 grader, hvorefter du skruer ned på 100 grader og bager dem i 45 min.

Hold øje med de ikke bliver for mørke.

 

Koldskål:

Du skal bruge:

1 l kærnemælk

1 l tykmælk

6 past æggeblommer

6 spsk sukrin eller sukker

3 tsk vaniljesukker

Saft af 1 blodgrape

  • æggeblommer og sukrin/sukker piskes til en æggesnaps
  • kærnemælk, tykmælk, vaniljesukker tilsættes og piskes godt
  • Saften af en blodgrape tilsættes

 

Serveres på en dejlig varm sommerdag eller bare når du har lyst 😀