Kyllingefrikadeller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Frikadeller er et sikkert hit hos både børn og voksne og kan kombineres med alverdens salater eller andet tilbehør🌱 De kan serveres kolde, varme, i madpakker, til frokost eller aftensmad.

Med alle de muligheder frikadeller giver, siger det nærmest sig selv, at det er noget mange familier spiser rigtig tit😁

De her frikadeller er lavet på kyllingekød, hvilket gør dem mere magre end den traditionelle med svinekød og kalv😊

Server dem på præcis den måde du ønsker, vi elsker dem både varme til aftensmad eller kolde i madpakken😍

Et tip jeg ynder at bruge med alle slags frikadeller er, at lade dem få stegeskorpe på panden og derefter putte dem i et fad og lade dem stege færdig i ovnen. På den måde bliver de mere magre, men med samme skønne smag og struktur.

Du skal bruge:

800 g hk kyllingekød

2 fed hvidløg

1 lille løg

1 æg

1 spsk fiberHUSK

1 håndfuld hakket persille

Salt, peber, krydderier

  • Kyllingekødet kommes i en skål
  • Hak løg fint og pres hvidløg i en hvidløgspresser.
  • Tilsæt de to ting sammen med de øvrige ingredienser og rør godt rundt. ( jeg plejer bruge min røremaskine )
  • krydr med salt, peber, paprika eller anden krydderi.
  • Varm en pande op med olie på og form frikadellerne. Lad dem få stegeskorpe og put dem i et fad.
  • Sæt fadet i ovnen på 175 g i ca 20 min.

Nyd frikadellerne med en god salat, nye kartofler eller i madpakken😋