Luftige pitabrød

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Pitabrød er altid et kæmpe hit hjemme ved os. Der er også en god kilde, til at få spist både fisk og grønt.

Den eneste ulempe der er ved dem er, at man altid får proppet så meget i, at de bliver utrolig uhandy at spise😁

Jeg plejer at lave en god stor portion, som så ryger i fryseren og kan tages op på de travle dage, efter de blot er blevet lunet i ovnen.

Et lille tip er at lave små størrelser, så har du til en lille hurtig snack, forret eller lign med hønsesalat eller tunsalat i.

Mega lækker😋

Du skal bruge:

50 g gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

5 dl mælk

2 spsk hytteost

100 g fuldkorns speltmel

ca 800 g hvedemel.

  • Lun mælken og når den er lillefingervarm smuldrer du gæren deri.
  • Tilsæt sukker, salt, hytteost og speltmel
  • Tilsæt hvedemel og ælt godt i røremaskinen til dejen er smidig og god.
  • Lad den hæve en time.
  • Skær dejen ud i ca. 100 g klumper og tryk dem ud i cirkler
  • Rul dem det sidste med kagerullen.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca 10 min. (De skal være let gyldne)
  • Ved de bage dem ved så høj varmegrader, får du dem luftige og de hæver flot op.

 

Put dit yndlingsfyld deri, min kalre favorit er laks og en masse lækker salatos😍😍