Mandelkage

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Jeg bliver indimellem spurgt om nogen af os i familien har glutenallergi, og nej det har vi ikke😀

Jeg synes blot det er spændende at finde opskrifter på feks kager, som er alternativer til de fede af slagsen.

Denne mandelkage er glutenfri og faktisk også uden fedtstof. Samtidig er den luftig og super god som bund, hvor du så kan toppe den med lige det du ønsker. Jeg har valgt at toppe den med lidt smeltet chokolade, bær fra haven, hakkede nødder samt kokoschips.

I stedet for at anvende hvedemel i mandelkagen, har jeg brugt mandelmel fra Svansø. Mandelmelet fra Svansø kan du købe i de fleste supermarkeder.

I mandelkagen har jeg også brugt fiberHUSK. Det giver kagen en del fibre, derfor ligger kagen faktisk i den sundere ende af skalaen, selvfølgelig alt efter, hvad du topper den med😉

FiberHUSK kan du købe i de større supermarkeder, Matas og så fandt jeg det faktisk også på hylden i Normal😀

 

Til en lille bradepande skal du bruge:

200 g sukrin/sukker

4 æg

150 g mandelmel

2 spsk fiberHUSK

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

 

  • Pisk æg og sukrin/sukker skummende
  • Bland mandelmel, fiberHUSK, bagepulver og vanilje i en skål.
  • Tilsæt de tørre ingredienser æggesnapsen og rør godt og roligt rundt.
  • Hæld dejen i en lille bradepande, der er beklædt med bagepapir. Brug evt en springform.
  • Bag mandelkagen ved 175 grader i ca 25 min. Stik i kagen og hænger dejen ved, skal du give den lidt mere.
  • Lad kage afkøle og inden den er helt kold, drysses den med lidt mørk chokolade.
  • Når den er helt afkølet pyntes den med bær, mandler, kokoschips eller lign.

Rigtig god fornøjelse😀

TIP: Jeg plejer dele kage i to. Pynter den ene del og fryser den anden del. På den måde, kan jeg hurtig lige mixe en lækker og sund kage sammen😀