Marcipan

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Når du først har lavet din første omgang hjemmelavet marcipan, er jeg sikker på du fremover også selv laver din egen. Det er nemlig mega nemt og så kan du få lige præcis den konsistens og smag du ønsker.

Ønsker du en mere intens mandelsmag, kan du tilføre et par dråber mandelessens, men jeg vælger den rene form, idet jeg synes den er så fin og mild i smagen.

Opbevar den færdige marcipan på køl i en tætsluttende pose. Den kan holde sig i hvert fald 3-4 uger på køl.

Det eneste du skal bruge til en stor rulle er:

200 g mandler

2 dl flormelis

1 dl glukosesirup

evt lidt kold vand på hænderne

  • Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til mandelmel.
  • Bland flormelis, glukosesirup og mandelmel sammen til en ensartet masse.
  • Drys lidt flormelis ud på bordet og ælt marcipanen heri. Kom evt lidt kold vand på hænderne.
  • Rul marcipanen til en tyk pølse og læg den på et stykke bagepapir, som du ruller omkring marcipanen. Kom marcipanen i en tætsluttende pose og læg det i køleskabet.

Brug marcipanen i bagværk, julekonfekt eller lign.

God fornøjelse 🙂