Morgenboller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

De her nemme morgenboller kan stærkt anbefales! De røres sammen om aftenen og jeg mener RØRES sammen (man behøver ikke at have gang i den store røremaskine) og sættes til hævning i køleskabet natten over.

Næste morgen tages den ud af køleskabet 20 min før bagning. Du sætter bollerne på en bageplade med to skeer, så ingen snaskede fingre, det er ren win win 😀

Jeg har anvendt Ølandshvede heri, men det kan du sagtens skifte ud med noget andet groft mel.

 

Du skal bruge:

12½ g gær

5 dl koldt vand

½  dl olie

3 store spsk hytteost

1 tsk salt

1 spsk akaciehonning

1 dl solsikkekerner

½ dl hørfrø

½ dl græskarkerner

3 dl ølandshvede

Ca 450 g hvedemel.

 

Gær smuldres ud i det kolde vand. Hytteost, olie, honning, kerner og frø tilsættes. Salt røres ud i ølandshveden og tilsættes. Hvedemelet tilsættes og dejen røres godt rundt. Den skal være ensartet og som en tyk grød.

Skålen sættes til hævning i køleskabet med film over natten over.

Næste morgen (eller min 6 timer efter ) tages dejen ud 20 min før bollerne skal bages.

Bollerne formes med en ske og sættes på en bageplade. Af denne portion får man ca 12 stk alt efter størrelsen.

Pyntes med birkes og sesam.

Bages ved 200 grader, ca. 15 min