Mundlam

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Nøøøj hvor kan man indimellem få morgenkaffen galt i halsen ved at læse diverse udsagn. Nogen gange trækker man på smilebåndet og tænker…jaja…men denne gang må jeg sige, at jeg er målløs.

Regionsrådsmedlem, Jørgen Winther og Ulla Lægaard foreslår i dag i en artikel i Viborgstifts Folkeblad, kontant belønning i konfirmationsgave til børn og unge, der ikke er overvægtige!! og glipper det der, får man et par chancer mere.

Jeg må seriøst sige, at det er helt hen i skoven.

Har disse udtalelser slet ikke fingeren på pulsen, i forhold til hvad overvægt måske kan skyldes?

Selvfølgelig handler overvægt om input/output. Hvad der kommer ind skal ud og det er jo egentlig et vældig simpelt regnestykke.

Hvis man læser videre i artiklen, står der skrevet, at de overvægtige er sårbare mennesker. Det er jeg helt enig i det.

Men ved at lægge en gulerod foran overvægtige mennesker på et kontant beløb på 22.000 kr, synes jeg er en katastrofal måde at gribe tingene an på.

Vi lever i et samfund, hvor der er rigtig mange overvægtige. Vi lever i et samfund, hvor overvægt rent faktisk er et menneskeligt og samfundsmæssigt stort problem, der har store konsekvenser. Og skulle løsningen så være 22.000 kr, hvis din BMI er normal??

For mig at se, skal det her emne gribes helt anderledes an.

Vi skal som samfund til at tage overvægtsproblematikken meget mere alvorlig.

Jeg tænker man skal starte med at se på, hvad overvægten egentlig skyldes og så sætte ind der.

Det kræver viden og det kræver redskaber til at løse udfordringen. Denne viden og redskaber skal helt ud i det nære. Her mener jeg både de hjem, det drejer sig om, institutionerne, skolerne, ungdomsuddannelserne osv. For vi blir nødt til at spille bold SAMMEN.

Mange kommuner vil mene, at man allerede har tiltag. Jeg mener dog, at tingene skal endnu mere ud, vi skal turde italesætte udfordringen og vi skal turde afsætte flere penge og ressourcer af til overvægtsproblematikken og snakke meget mere samme sprog end vi gør nu.

Jeg mener helt ærlig ikke, at der bliver gjort nok for overvægtige børn og unge.

De og deres familier bliver ofte ladt stikken og der går ALT for lang tid inden, man bliver tilbudt hjælp. Vel og mærke hvis man har en dygtig læge, der er villig til at henvise videre i systemet.

Spar nu de 22.000 kr som belønning og saml pengene i en stor pulje, der arbejder målrettet mod at bekæmpe overvægten hos børn og unge.

Jeg vil meget gerne drikke kaffe med Jørgen Winther eller andre politikere, der tør sætte overvægten på dagsorden.

Så vil jeg komme med mit bud på tiltag, der gør, at vi når hele vejen rundt om det enkelte barn eller unge menneske og give dem en chance for succes i stedet for en gulerod, der ikke løser udfordringen.

 

TAK fordi du læser med♥️