Müslibar

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Müslibarer er rigtig dejlige at have i huset til madpakken, den lille sult eller en snack efter træning.

Supermarkederne har vældig mange forskellige slags, hvilket jo er super. Jeg synes dog det er skønt at vide, hvad man putter i munden og at man selv kan styre, hvor meget sukker og diverse ingredienser, der er i en müslibar.  Ovenikøbet er disse nemme at lave og du kan variere mht frø, kerner mm.

I min opskrift er der brugt økologiske fuldkornsperlebyg fra Finax, hvilket giver dem en helt særlig smag. Perlebyggen kan du købe i Føtex, Bilka osv. Hvis du ikke har det i skabet eller orker at købe dem, så skift dem blot ud med andre kerner, eksempelvis græskarkerner.

 

Du skal bruge følgende:

2 spsk akaciehonning

1 spsk peanutbutter

2 spsk kokosolie

100 g figner

150 g dadler

70 g mandler

130 g havregryn

30 g fuldkorns perlebyg

25 g solsikkekerner

1 spsk chiafrø

1 spsk kakaonips

 

Figner, dadler og kokosolie puttes i en minihakker og hakkes til en ensartet masse og herefter skal det over i en skål. Honning, peanutbutter tilsættes. Mandler hakkes groft og puttes op i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Der skal røres godt rundt, evt i røremaskine. Er “grøden” for tør, tilsætter du blot lidt mere kokosolie eller honning.

Nu trykkes massen ned i en beklædt form og den skal trykkes godt ned, bages i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 min.

Når den er kølet ned skæres den ud i stykker og puttes i en beholder med låg og sættes på køl.

Müslibarerne kan også fryses og tages op som de skal bruges. Win win 😀

 

TIP: Skal müslibarerne være de luxe, kan du pynte dem med chokolade.