Når minderne giver store grin

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Ja vi har jo vores dejlige hus til salg. Og vi håber selvfølgelig snart der er nye glade købere, der vil skabe ligeså dejlige timer i det som vi har.

Vi synes selv vores hus er rigtig skønt og efter alle dem der har inspiceret for tilstandsrapport, el rapport, billedtagning osv osv, så er vi kun blevet bekræftet i det.

Der er en del kvalitetsmaterialer i huset, som ikke kan slides op😁

Nå nok om det😁

Noget af det vi har talt en del om og grint meget af den seneste tid, er de minder vi har omkring huset. Ikke mindst da vi overtog det, for da var haven en stor eng, der havde vokset sig stor og pjusket😎

Jeg husker det som var det igår😂 Sjældent var en kaffekop nemlig så svær at løfte som for 9 år siden😂

Vi overtog vores dejlige hus på Haslevej. Det stod helt nyt. Der var kun en mand, der i ganske kort tid havde boet i det.

Huset skulle nemlig bruges som showroom for massivt teaktræ; Noget af det vi synes allerbedst om ved huset. Det kan nemlig ikke slides op og samtidig har det så meget varme og sjæl i sig og så er huset mega lyst og højt til loftet.

Nå men alt var som sagt spritnyt og lige til at gå til.

Udenfor var det dog en helt anden sag🙈

Haven var godt nok anlagt. Mellem 1,5 meter højt græs, stod en mikro lille bøgehæk, der slet ikke kunne vokse. Der var også et bed i forhaven med et syrentræ, lidt laurbær kirsebær og hotensia.

Foran hoveddøren var en trappe. AF PALLER🙈🙈 Og rundt omkring på grunden stod ikke mindre end 35 træer. Og dem skulle vi ha nedlagt, for at få anlagt have, garage, belægning osv.

Vi ville selv fælde træerne, så der var ikke andet for at starte fra den ene ende til den anden.

Metoden ganske enkelt. Et reb om træet og mig som løber. Jesper stod for motorsaven og så var det ellers bare at løbe, når han råbte LØØØB😁 Det måtte ha set særdeles sjovt ud🥳

Sådan blev træerne fældet et for et, på mere eller mindre spændende facon. Det mest spændende var dog omme på siden af huset, hvor vores brændestabel står nu. Der stod dengang en stor blodbøg, som skulle nedlægges langs huset. Der måtte ikke gå ret meget galt før den ville smadre et eller andet i faldet. Min far og Jesper stod for fældningen og spørger man dem idag, er de ret stolte af den præcision det blev nedlagt på😁

Jeg overdriver ikke når jeg siger jeg ikke kunne løfte en kaffekop dagene efter pga al den træfældning, hive og flå i træ osv🙈😂

Efter alle træerne blev fældet samt gravearbejdet var færdiggjort (for alle rødder skulle jo op), kunne de store havetanker endelig begynde at tage form. Vi tegnede og tegnede og hvor var det fedt at kunne bestemme, hvordan haven skulle se ud.

Allerførst skulle der belægning på, så der blev gravet ud og alt hvad der dertil tilhører.

Jeg husker det vældig tydelig, idet det var i oktober og vi havde lige udgravet til belægningen. Der gik lige præcis en uge, så begyndte det (mod alle vejrmeldinger) at FRYSE og derfor måtte alle maskiner stå stille. Frostvejr = ingen fliser.

Der kom sne, det tøede lidt og frøs igen. Det var den vinter som varede lige indtil april. Først i april kunne månelandskabet rigtig tage form og belægningen kunne komme på😁

Det var et dejligt forår. Ikke mindst også fordi Lærke kom til verden den 7.april❤️Det betød barsel og derfor kunne vi gå og hygge med familieforøgelse, beplantning og design af haven.

Vi synes selv vi har en vild dejlig have.

Det var vigtigt for mig, at den skulle være vild hyggelig. Og så skulle der ikke være giftige ting og sager deri. Haven skulle helst være spiselig og i blomst året rundt.

Vi ville holde planterne, så de hver havde en historie bag sig.

Eksempelvis er hækken i forhaven fra en gang, hvor vi var på vej til fødselsdag. På vej dertil, så vi pludselig, at nogle husejere var ved at smide den ud, så vi stoppede op og spurgte om vi kunne købe den. Det kunne vi sagtens og de var endda så søde at levere den😍 Vi delte planterne, klippede dem ned, plantede dem, gødede og vandede i et væk.

Næste år havde vi den skønneste hæk😁

På den måde har rigtig meget af haven en historie med sig, som vi synes er hyggelig på mange måder😁 Der er naturligvis også ting i haven som er købt på planteskole😁

I haven er der også en masse stauder, som breder sig så dejligt, så der ikke er bar jord ret mange steder. SIMPELTHEN DEJLIGT og tidsbesparende😁 Jesper er jo blevet uddannet anlægsgartner, så tankerne om en have, der er let at omgås i sin form, spiller selvfølgelig også ind😁

I vores baghave er der plads til leg, bålhygge og masser af sol☀️

Nede bag garagen har vi anlagt en baggård, hvor vi har drivhus, bænk, havebord og stole. Vi sidder dernede vild meget, idet der er læ og sol😁

I bund og grund så synes vi selv vores have og udearealer rummer al muligt herligt😍

Nogle har spurgt os: hvorfor vil I så sælge?

Det vil vi fordi vi har en drøm om at bygge selv og skabe fra ny igen. Vi håber derfor meget på at sælge vores dejlige hus.

Når man har en drøm skal man gå efter den!

Vi vil så nødig sidde om mange år og ærgre os over, at vi ikke fulgte drømmen om at skabe igen.

Det er sundt for både krop og sjæl at gå efter ens drømme. Jeg håber derfor, at du husker at gå efter dine drømme, hvad end det er huskøb, byggeri eller andre ting, du drømmer op.

Drej til højre eller venstre❣️ Det gør vi nu❤️

Jeg smider lige et link til huset hvis du vil se mere🍀

https://www.danbolig.dk/bolig/skive/7800/villa/280-v-00322-280

Tak fordi du læser med og rigtig god dag💚

Kram💜