Nøddespecier

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv


Julen er her næsten nu, og i denne søde juletid skal der også lidt af det søde til. For os er specier en af de småkager vi bare må ha bagt.

En af fordelene ved denne småkagedej er, at dejen i princippet kan laves i november og fryses indtil du har lyst til at bage.

Nøddespecierne er utrolig sprøde, og så har den en dejlig mild smag af hasselnødder, men også et twist af citron. Der er virkelig en af vores favoritter🤩

Du skal bruge:

150 g hasselnøddemel

150 g kagehvedemel ( finax )

225 g smør

2 tsk vaniljesukker

125 g flormelis

1 citron

Perlesukker

  • Skær smør i små stykker og put det i en skål.
  • Bland hasselnøddemel, hvedemel, vaniljesukker og skallen af en citron sammen og tilsæt det til skålen med smør.
  • Ælt ( i røremaskine ) det til en ensartet masse.
  • Kom dejen ud på bordet med lidt mel og ælt den sammen til en klump.
  • Del dejen i to stykker og tril dem til en tyk pølse.
  • Strøg perlesukker ud på bordet og rul pølserne henover sukkeret.
  • Pak pølserne ind i bagepapir og sæt dem i køleskabet min 1 time.
  • Tag pølserne ud af køleskabet og skær dem i tynde skiver og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt bagepladen i ovnen på 175 grader i ca 10-12 min ( til de er let gyldne )
  • Køl dem på en bagerist og kom dem på dåse når de er HELT kolde.

God fornøjelse😍