Påskeæg

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

De her (lettere syndige) påskeæg er super nemme og hyggelige at lave her i ferien, hvor vejret alligevel indbyder til indendørs hygge 🙂

Der er to versioner af påskeæggene. Den ene er, at du selv laver din kondenserede mælk. Den anden er, at du køber den færdiglavet på dåse. Jeg vil gerne slå et slag for den hjemmelavede, idet den er utrolig nem at lave.

Du skal bruge:

5 dl sødmælk

200 gram sukrin eller sukker

1 knivspids natron


Mælk og sukker puttes i en gryde og koges i ca 20 min under omrøring.

Når massen bliver gullig og tykner  og bobler op er den færdig. Bland natron i og rør rundt. (Den tykner når den blir kold)

Herefter hældes den på rene glas med låg og stilles i køleskabet.


Påskeæg:

300 g kokos

Ovenstående kondeserede mælk

200 g chokolade

Pynt til æg/kugler.


Den kolde kondenserede mælk, blandes med 300 g kokos, som du rører godt sammen og former til æg eller kugler.

Chokoladen smeltes over vandbad og æggene/kuglerne overtrækkes 1-2 gange og pyntes herefter.

Den anden udgave er at gøre følgende:

  • 1 ds kondenseret mælk
  • ca 300 g kokos
  • chokolade til overtræk

Mælken og kokos blandes sammen og trilles til kugler. Smelt chokoladen og overtræk kuglerne. Pynt evt med hakket pistacie eller pensl med støv.

Super nemt og hyggeligt 🙂