Rabarber salat

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Så blev det tid for sæsonens 2.høst af vores skønne jordbær-rabarber😜

Denne gang blev de brugt i en rabarber-salat; Super skøn og frisk. Rabarberne komplimentere især osten og de knasende nødder utrolig godt😊

Denne salat kan du bruge til alle slags kødretter, men er naturligvis rigtig god til sæsonens grillretter. Den oser jo af sommer, netop fordi rabarber er indbegrebet af sommer her hjemme i Danmark 🙂

 

Til et fad rabarber-salat til 4 personer skal du bruge følgende:

3-4 stænger jordbær-rabarber

100 g sukrin eller rørsukker

½ agurk

1 bundt asparges

1 håndfuld snackost eller feta

1 lille rødløg

30 g paranødder

30 g valnødder

Evt lidt væde fra rabarberen

 

  • Rist nødderne på en tør pande, så de får en anelse farve.
  • Asparges skylles, knækkes og koges i 1 min i letsaltet vand. Når de er afkølet, skæres de med et skråt snit i store stykker.
  • Rabarberne renses, skylles under den kolde hane og skæres i mundrette stykker.
  • Sukker og rabarber kommes i en gryde og simre indtil sukkeret er opløst og rabarberen er en anelse bløde. Det er meget vigtigt, de har noget bid!
  • Når rabarberne er færdige tages de op af gryden til afkøling. Væden gemmes i en lille skål.
  • Agurken  flækkes på langs og kernerne skrabes ud med en ske. Herefter skæres agurken i skiver.
  • Rødløget skæres i tynde ringe.
  • Nødderne hakkes.
  • Alle ingredienser lægges nu pænt på et fad eller i en skål og væden kan evt. hældes udover salaten eller serveres ved siden af.

 

Jeg har i min rabarber-salat valgt at toppe den med ristede paranødder og valnødder fra Nutson Avenue. De sælger de skønneste kvalitetsnødder, der virkelig kan sætte prikken over i’et, feks i din salat😊

Hos Nutson Avenue kan du selv sammensætte din kvalitets nøddeblanding og få den leveret direkte til døren. De fås i små snackposer, som også er vidunderlige som snack i madpakken eller to go.