Ramsløg pesto

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Jeg læste på et tidspunkt en artikel, hvori der stod, at enhver med hang til pesto, skulle gøre sig selv den tjeneste at eksperimentere med ramsløg.

Og som fod i hose, kom en kær kollega forleden dag og tilbød både ramsløgblade og såmænd også en knold med plante, så vi selv kan avle dem 🙂

Ramsløg er en af de sikre forårsbebudere. De vokser i skovbrynet og med det samme solen titter frem i foråret og jorden bliver varmere, står de så fine og grønne. Derfor er det nu du skal ud og plukke dem, og hvilken dejlig solskinsdag at komme afsted på som i dag 🙂

Jeg var meget spændt på at smage det, idet jeg aldrig havde smagt ramsløg før. Jeg må sige, at det virkelig er værd at reklamere for. Smagen minder lidt om en blanding af purløg, porre og hvidløg. Den er meget rund og mild i smagen og god til alverdens ting. Vi har fået den som dip og i en pastaret og vi skal helt klart have den som tilbehør til grillsæsonen eller til en fiskret 🙂

Til min portion skal du bruge: 

200 g ramsløgblade

50 g cashew nødder (usaltet)

50 g solsikkekerner

75 g parmesan

Citronsaft og skal af en citron (økologisk)

Ca 3 dl olivenolie

½ tsk røget paprika ( eller 1 tsk almindelig paprika)

Salt, peber

 


 

  • Ramsløgbladene skylles og tørres godt og grundigt.
  • Nødder og kerner ristes på panden
  • Parmesanen rives
  • Olie, blade og ost blendes
  • nødder, kerner, citronsaft, skal, paprika tilsættes
  • Smag til med salt og peber

TIP: Hæld olien i lidt af gangen og få den konsistens du ønsker på din pesto