Rugbrødscrumble

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Forleden var jeg i Lagkagehuset for at købe rugbrød til madpakkerne. Det er slet og ret noget af det bedste rugbrød pigerne kan få, så det er en fornøjelse at sende med dem i skole og børnehave 🙂

Imens jeg ventede på, at det blev min tur stod jeg og lurede lidt på hylderne. Jeg synes nemlig det er spændende at finde inspiration til nye varianter af retter alle mulige steder fra.

Lagkagehusets crumble har jeg altid synes ser så indbydende ud, men jeg er simpelthen for nærig til at betale, hvad det koster. Derfor bestemte jeg mig for at eksperimentere med en opskrift på det:)

Jeg valgte at honningriste crumblen og oveni tilføre både kerner og frø. Det blev super lækkert og oveni utrolig nem at lave, win win 😀

Opskriften er til en stor beholder. Du har derfor til topping på din skyr, smoothie bowl, grød eller lign i rimelig tid 🙂

Børnene er især vilde med det ovenpå yoghurt, havregryn, smootie – bowls mm. 🙂

 

Du skal bruge: 

4-5 dl blendet rugbrød (helst uden for mange kerner)

100 g akaciehonning

25 g ahornsirup

1½ dl mandler

½ dl hørfrø

½ dl solsikkekerner

2 spsk chiafrø

 

  • Blend rugbrød så du får 4 dl ud af det
  • Hak mandler groft
  • Put ahornsirup og akaciehonning i en gryde og varm det op under svag varme.
  • Put mandler, rugbrød, hørfrø, solsikkekerner og chiafrø op i gryden og rør rundt.
  • Når du har samlet massen, hælder du det hele ud på en bageplade og fordeler det jævnt ud på pladen.
  • Sæt pladen i en forvarmet ovn på 150 g og rist crumblen af i ca 15-17 min
  • (rør i det undervejs og hold øje med det ikke bliver for mørkt)

 

Rigtig god fornøjelse og tillykke med, at du har sparet mange penge i forhold til en købeversion 😀