Sandwichbrød

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

De her sandwichbrød skal du virkelig prøve!

Du kan lave dejen om morgenen i weekenden eller på en fridag og så bage dem om aftenen. Dejen skal nemlig koldhæve, hvilket gør at smagen bliver meget bedre.

Et godt fif er at skære brødet ud i sandwich størrelser, så de kan komme i fryseren og tages op lidt efter lidt. På den måde har man “altid” nybagt brød 🙂

Du skal bruge:

25 gr gær

150 gr grahamsmel el. andet groft mel

5½ dl koldt vand

1 dl solsikkekerner

½ dl hørfrø

200 gram revet gulerødder

1 tsk salt

1 tsk sukrin eller sukker

½ dl olie

Ca. 800 gram hvedemel

 

Fremgangsmåde:

Gær smuldres i vandet, olie tilsættes. Grahamsmel, solsikkekerner, hørfrø, salt, sukker og gulerødder blandes i massen. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt. Jeg kører dejen på røremaskinen, så er jeg fri for at få fingrene i dejen 🙂 ellers skal dejen æltes til den er lind og glat. Sættes tildækket til hævning i køleskabet i min 6 timer, gerne mere.

Dejen tages nu ud 30 min før du skal arbejde med den igen.

Dejen æltes nu igennem igen og rulles ud i en firkant, størrelse svarende til din bradepande og efterhæver nu i 20 min. Pensles og pyntes hvad hvad du har i skabet.

Bages i ca. 15-18 min ved 200 grader.

Er der en rest af dej, kan du forme lækre boller og bage dem til kaffen 🙂

 

God fornøjelse 🙂