Selleripuré

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Selleripuré er en meget enkelt ting, der kan løfte enhver ret.

Den har med sin meget karakteristiske smag ikke brug for alverdens andre elementer. Jeg har lavet en meget smagfuld og fedtreduceret udgave, som er meget nem at gå til. Ønsker du en skefuld fløde i den, så kan også roligt tilføje det.

Jeg har valgt at servere puréen sammen med et stykke ovnbagt laks, gulerødder, asparges, sprøde ærteskud og hakket persille. Det smager FANTASTISK☺️

Til ca 6 Pers skal du bruge:

1 selleri

1 løg

2 fed hvidløg

6-7 dl vand

1 boullionterning på grønsager

Salt/peber

2 spsk smør

  • Skræl selleriet og skær den grove tern.
  • Pil løg og hvidløg og skær dem også i grove tern.
  • Put det hele i en gryde og fyld vand på så det dækker grønsagerne.
  • Tilsæt en boullionterning.
  • Kog det hele mørt, ca 20-25 min
  • Sigt grydens indhold og hæld væsken i en skål.
  • Kom grønsagerne op i en foodprocessor. Tilsæt 1 dl af væsken og 2 spsk smør og blend det. Tilsæt lidt mere af væsken indtil du har den rette konsistens. Pas på den ikke bliver for tynd!!
  • Smag selleripuréen til med salt og peber.
  • Servér selleripuréen til feks fisk eller kylling.