Tærtebund

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

En glutenfri tærte bund kan sagtens være virkelig sprød og lækker.

Jeg har i samarbejde med fiberHUSK lavet en lækker en af slagsen, selvfølgelig tilsat alle de gode fibre.

Fyldet kan du jo variere i det uendelige. Jeg har lavet en kødfri denne gang, men put blot det i du ønsker.

Det gode ved tærter er jo netop,at du kan putte  lige præcis dit yndlingsfyld i.

Servér tærten sammen med en af de mine salater, som du finder under “opskrifter”.

Har du en rest efter aftensmaden, kan du jo sende det med på madpakken dagen efter. Det er et stort hit herhjemme😍

Du skal bruge:

150 g havremel

100 g glutenfri havregryn

2 æg

40 g olie

½ dl vand

1 spsk fiberHUSK

1 tsk salt

 

Fyld:

3 æg

5 dl hytteost

1 håndfuld spinatblade

1 porre

1 g blomkålsris

Salt/Peber

 

  • Bland mel og havregryn sammen og hæld olie, vand og ær i blandingen.
  • Pisk det så dejen samler sig til en fast og sammenhængende dej. Hvis dejen ikke er fast og sammenhængende, tilføjer du blot lidt mere mel.
  • Rul dejen ud i lidt mel og læg den i en tærteform, der ca måler 20 cm i diameter.
  • Skær kanten pænt til med en skarp kniv.
  • Stil tærten på køl i 30 min.
  • Prik bunden med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i 10 min på 175 g varmluft.
  • Skær porren i skiver, skyl spinatbladene.
  • Fordel porre, blomkålsris, porre og spinat i tærten.
  • Pisk æg og hytteost sammen.
  • Hæld det ud over tærten.
  • Sæt tærten i ovnen og nag videre i ca. 20-25 min ( til æggemassen er fast )

Gos fornøjelse♥️