Teboller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Hvad er bedre end en lun tebolle om eftermiddagen😍 Ikke ret meget i mine øjne🤩

For her at opnå den bedste bolle ( i det hele taget) er det vild vigtigt, at gør dig umage med både æltning, men også hævetid. Dejen når simpelthen ikke at udvikle sig, hvis du skærer tid af her og der.

Med mine teboller er der også et par regler, du skal overholde for at få der optimale ud af dejen.

1: Du skal ikke putte mere hvedemel i end den stadig er en anelse klistret. Du skal kunne forme dem, men den må endelig ikke blive tør.  Det er finurligt ved gærdeje, at man altid skal kigge mere på sin dej, end at opskriften 100 %. Indimellem skal der mere eller mindre hvedemel i end angivet😊

2: Hævetiden/liggetiden er vigtig! Den skal hæve i en skål i 1 1/2 time og når du har formet dem på pladen skal de hæve til dobbelt str i ca 1 time.

Jeg lover dig, at hvis du overholder de få ting, så får du den skønneste bolle♥️

Du skal bruge:

25 g gær

3 dl mælk

1 æg

25 g olie

1 tsk salt

1 tsk honning

100 g havregryn

ca 500 g hvedemel

  • Lun mælken og smuldr gæren deri.
  • Tilsæt honning, æg, olie, salt og havregryn og rør godt rundt.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt det hele godt igennem.
  • Lad dejen hæve i 1 1/2 time
  • Form bollerne og sæt dem på en bageplade.
  • Lad dem hæve til dobb str under et klæde i ca 1 time. (kig på dem)
  • Pynt dem med sammenpisket æg eller mælk.
  • Bag dem ved 200 grader i ca 10-12 min.