Tundeller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Fisk er sundt og godt og noget vi alle burde spise meget mere af. Rigtig mange af os får slet ikke det fisk som man anbefaler. De her tundeller er en god måde at få fisk på. Vores børn er vilde med dem til kartofler, grønsager og en god persillecreme og endda også kolde i madpakken næste dag.

 

Du skal bruge:

3 dåser tun i vand

2 æg

1 løg

2 håndfulde revet gulerødder

4 spsk havregryn

4 spsk groft speltmel eller hvedemel

½ tsk salt

½ tsk peber

1 spsk hytteost

2 fed hvidløg

2 tsk paprika

Citronskal af en citron

Citronsaft af en citron

 

De 3 dåser tun drænes i en sigte. Imens pilles løg og hvidløg og hakkes i minihakkeren eller hakkes fint med en kniv. Det to ting puttes i en skål og æggene tilsættes og røres ud sammen med hytteosten. De revne gulerødder tilsættes sammen med havregryn, mel, citronskal, saft og krydderier og det hele blandes godt sammen. Tun tilsættes og røres godt rundt til en ensartet masse.

Farsen formes med en ske og din ene hånd og steges på panden i lidt olie til de får stegeskorpe. Herefter lægges de på et fad og steges færdig i ovnen på 175 grader i ca. 10 min.

 

Serveres på et fad, evt. med persille, dild eller lign.