Tzatziki

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Der er få ting som slår en god tzatziki. Den er frisk og smagfuld og hjemme hos os, minder den så meget om sol og sommer og en tur sydpå 🙂

Egentlig kræver en tzatziki god tålmodighed, idet den har bedst af at stå og trække længe inden servering, men vi laver den ofte om eftermiddagen og hvis man gør det, er det blot vigtigt at tilføje lidt mere hvidløg. Men vigtigst af alt er at smage til, ligesom med alt andet mad du tilbereder 🙂

Optimalt set, skal du lave den dagen før for at opnå den bedste smag og oplevelse. Det er vigtigt at dræne agurken og yoghurten godt. Hertil bruger jeg et klæde, hvor jeg presser / vrider agurk-saften igennem.

En eftermiddag lavede jeg af disse mængder ingredienser. (Laver du den dagen før, tilføjer du som sagt knap så meget hvidløg, ellers bliver den rigelig skarp 😀 )

Du skal bruge (ca. 4 pers):

2 agurker

5 – 6 spsk græsk yoghurt med top

1-2 fed hvidløg

Citronskal, saft

Salt og peber

  • Del agurkerne på langs og skrab kernerne ud.
  • Riv agurken på et rivejern (den grove side) og vrid dem gennem et klæde.
  • Bland yoghurt med citronskal af en halv citron og saft.
  • Pil hvidløget og pres det gennem en hvidløgspresser og bland det med yoghurten.
  • Smag til med salt, peber og evt lidt mere citron.
  • Vend agurkerne i yoghurtsblandingen
  • Put tzatzikien i en pæn skål og sæt det på køl, pynt af med purløg, persille eller andet du har lyst til at anvende.

VUPTI- nu har du den lækreste tzatziki 🙂

 

En lille advarsel: Det er en stor favorit for rigtig mange, så lav rigelig af den 😀