Uperfekt jul

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Julen er noget af det hyggeligste der findes og i næsten en HEL måned tæller vi ned….. nogen tæller måske op til 24…..nemlig juleaften den 24.december🎄

Vi vil gøre julen helt perfekt, men hvorfor? Intet er jo helt perfekt, og der er jo alligevel stor risiko for at NOGET kikser.

Anden bliver måske tør, sovsen brænder på, juletræet mangler grene her og der, børnene er overgearet p.g.a. julerierne og forældrene hiver sig for 117.gang i håret og skælder ud.

Vi bliver simpelthen nødt til stoppe med at tænke i perfekthed og den  “Den perfekte jul”.

Selv Jomfru Maria var uperfekt. Hun kunne ikke finde et sted at føde det lille Jesu-barn og måtte derfor føde ham i en møgbeskidt stald, fordi herberget ved siden af, var fyldt af andre gæster.

Alle der har været i en stald ved, hvor fælt det lugter, og hvor mange bakterier der er derinde. Det forlyder endda, at Jesus blev født i kummerlige forhold, han tilbragte nemlig sin første tid i et fodertrug til dyr.

Med al respekt for Josef og den hjælp han kunne tilbyde, vil jeg tro, at rengøringen på den tid, ikke var i top. Var hospitals-spritten måske opfundet??

Det uperfekte – perfekte:

Vi skal turde fejle i julen, være uperfekte og vide, at det er helt ok. Vi skal turde være i kærlighed med alt det uperfekte.

Julen handler om meget mere end at gøre en hel måned perfekt. Hvem kan egentlig det?

Kender du nogen, så sig til!

Vi er selv med til at definere, hvad julen er for os. Derfor vil det være oplagt at tage ansvar for, at tingene ikke altid skal være tip top, men i stedet fyldt med udgangspunktet om kærlighed og nærvær.

Nogen bliver måske nødt til at træde et step ned af stigen og sigte lidt lavere. Julepyntet behøver ikke stå som i ugebladene, juletræet må gerne være skæv og hvad sker der egentlig ved, at anden bliver lidt tør?

Ingenting, absolut ingenting.

Hvad er vigtigst for dig i julen?

Med håbet om, at du vil være med til at definere julen lidt mere i den uperfekte retning, hvor det også er okay at kikse.

Idag vil jeg tage med min dejlige familie ud for at fælde det juletræ, vi synes passer bedst til os.

I skoven ser det altid så fint ud, og når vi kommer hjem og får det på fod, mangler det næsten altid på mystisk vis en gren eller to.

Hvert år er det lige komisk og hvert år ligger Jesper på knæ og i forsøger på at rette træet op.

Det er en af de faste traditioner, det gør vores jul så dejlig uperfekt og vi er vilde med det, fordi det lige præcis er som det skal være🎄😍

God lørdag♥️