Valnøddeboller

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Mange af os er gode til at anvende mandler og hasselnødder i bagværk eller som snack. Men valnødder er egentlig lidt overset synes jeg, og det er en skam😍

Valnødder kan i sin rene form godt være lidt bitre, men i bagværk som de her boller, fremtræder i super delikate🤗

Valnøddebollerne er en koldhævet dej, som du ikke skal have fingrene i, så det er skønt😁

Du får ca 16-18 stykker ud af dejen.

Du skal bruge:

5 dl kold vand

12,5 g gær

1 tsk salt

2 tsk sukker

1 spsk olie

2 spsk hytteost

2 dl hakkede valnødder

400 g fuldkornsspeltmel

ca 500 g hvedemel

 

  • Smuldr gæren ud i vandet.
  • Tilsæt salt, valnødder, olie, sukker og hytteost.
  • Tilsæt fuldkornsspeltmel og hvedemel og kør dejen godt rundt i røremaskinen k ca 8-10 min
  • Sæt dejen til hævning i køleskabet i min 6 timer eller til dagen efter.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Form dejen med to skeer til boller
  • Pynt med blå birkes
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn, 200 grader i ca 15 min til de er gyldne og lækre.

Ha en dejlig sommerdag🤗