Vegan salad

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Mangler du en vild lækker salat, som både er mættende, men samtidig let og lækker, så skal du prøve at lave denne her “vegan salad”.

Vi er ikke veganere hjemme ved os, men vi ynder at have et par kødfri dage om ugen, så vi på den måde giver vores bidrag en mere plantebaseret hverdag🙏🏻

I sig selv er salaten meget mættende og kan både spises kold og varm, derfor spiser vi den ofte både alene som aftensmad og også i madpakken dagen efter😋

Til ca. 6 personer skal du bruge:

2-3 store sweet potatoes

1 ds drænet kikærter

2 forårsløg

1 rødløg

2 fed hvidløg

Blå birkes

Salt/peber

  • Skræl sweet potatoes og skær dem i grove tern.
  • Fordel dem på en bageplade, vend dem i olie og bag dem i ovnen på 200 g indtil de er møre, ca. 20 min.
  • Skræl rødløg og hvidløg og hak dem fint.
  • Syl forårsløgene og skær dem i strimler.
  • Dræn kikærterne, hæld dem i en si og skyl dem godt under dem i koldt vand.
  • Kom olie på en pande og svits kikærter, løg, hvidløg og forårsløg i 4-5 min uden de tager farve.
  • Tag sweet potatoes ud af ovnen og krydr med salt og peber.
  • Afkøl alle ingredienser og bland dem sammen i en skål med lidt blå birkes.

Servér retten som den er eller spis den som tilbehør til aftensmaden.