Ymerdrys

image_pdfLav PDFimage_printUdskriv

Jeg har altid været vild med ymerdrys😁…..på ymer, skyr, havregryn og endda også sammen med koldskål😁

Du kan sagtens lave ymerdrys ud af lidt dagsgammelt rugbrød. Jeg har her lavet en god fiberholdig og velsmagende ymerdrys, som er sødet med ahornsirup.

Jeg har sammen med rugbrød anvendt havregryn og chiafrø. Det har jeg gjort for at øge fiberindholdet, så den blir sundere end købeversionen.

Ymerdrys er virkelig nemt at lave, og det bedste er, at du selv kan styre ingredienser samt sødmen i den😉

 

Til en stor beholder skal du bruge:

300 g rugbrød

100 g havregryn

3 spsk chiafrø

50 g ahornsirup

 

  • Blend rugbrød og havregryn eller hak det meget fint.
  • Hæld det i en skål sammen med chiafrøene.
  • Tilsæt 50 g ahornsirup og masser det ind i de tørre ingredienser. Brug helst hænderne, så det bliver fordelt godt.
  • Fordel blandingen på en bageplade.
  • Sæt det i ovnen på 150 grader i ca 15-17 min. Blandingen skal være sprød. Rør i blandingen et par gange mens det står i ovnen.
  • Når ymerdrysset er helt afkølet hældes det på rengjorte glas/beholder med låg på.

 

Server ymerdrys sammen med A38, skyr eller lign. Pynt af med bær, frugt eller lign🌸

Rigtig god dag☀🤗